Lastavice

Poludnevni boravak

Osobe s intelektualnim teškoćama koje žive u zajednici imaju potrebu da osmišljeno i kvalitetno provode svoje vrijeme, te da imaju mogućnost izbora aktivnosti. Osim strukturiranog slobodnog vremena i ostvarivanja socijalnih odnosa s drugima, važno je i uključivanje u aktivnosti koje predstavljaju pripremu za zapošljavanje. Često mladi s intelektualnim teškoćama, koji pripadaju skupini jedne od najteže zapošljivih skupina osoba s invaliditetom, ne posjeduju dovoljno razvijene radne i socijalne vještine koje su im potrebne na potencijalnim radnim mjestima. Osim što poludnevni boravak s konkretnim radno-socijalnim situacijama i aktivnostima predstavlja svojevrstan prijelaz prema zapošljavanju na otvorenom tržištu rada, također omogućava korisnicima razvoj znanja i vještina u svrhu bolje integracije u zajednicu.

Usluga poludnevnog boravka pruža se svakim radnim danom od 09:00 -15:00, u prostoru udruge. Poludnevni boravak sastoji se od niza aktivnosti u kojima korisnici sudjeluju prema rasporedu.

U sklopu poludnevnog boravka organizirane su sljedeće aktivnosti:
a)kreativne radionice
b)radionice samozastupanja
c) radionice domaćinstva
d) edukacijske radionice – održavat će se jednom tjedno po 90 minuta (utorak)
e)psihološka i defektološka pomoć
f)sportsko - rekreativne aktivnosti

Uslugu financira Ministarstvo socijalne politike i mladih temeljem rješenja nadležnog centra za socijalnu skrb.Galerija slika Video galerija Organizirano stanovanje Poludnevni boravak Kreativne radionice Senzomotorna i radna terapija

Udruga za inkluziju Lastavice , Split